Scheiden in Haaksbergen

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Haaksbergen is de enige scheidingsmakelaar die alle facetten wat betreft een echtscheiding in huis heeft. Wij werken met een groot team aan specialisten die actief zijn binnen hun eigen discipline. Wij helpen u met alle mogelijk vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Haaksbergen zorgt niet alleen voor een verantwoorde echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatie Haaksbergen

Alimentatie Haaksbergen: wat is alimentatie

Wanneer de echtscheiding is afgerond bent u nog steeds verplicht om voor uw ex-partner te zorgen. Dit wordt ook wel onderhoudsplicht genoemd. Om hier aan te voldoen zult u alimentatie moeten betalen. Scheiden in Haaksbergen kan voor u berekenen hoeveel alimentatie Haaksbergen u moet betalen. U kunt alimentatie betalen met een geldbedrag zoals in de meeste gevallen. Verder is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de huisvesting kosten te betalen. Kijk voor meer informatie op de alimentatie pagina.
Er zijn twee verschillende soorten alimentatie in Haaksbergen:

  • Kinderalimentatie
  • partneralimentatie

Alimentatie Haaksbergen: kinderalimentatie

Het doel van kinderalimentatie is om er voor te zorgen dat situatie van het kind er zo minmogelijk op achteruit gaat. Wanneer u samen afspraken maakt over de kinderalimentatie zal de rechter controleren of deze niet te hoog of te laag is. Wanneer u niets afspreekt over alimentatie Haaksbergen in Haaksbergen. Bij minderjarige kinderen bepaalt de rechter hoeveel alimentatie er betaald moet worden. De rechter zal dit aan de hand van het aantal kinderen en het gezinsinkomen bepalen.

Alimentatie Haaksbergen: partneralimentatie

Partneralimentatie komt merendeels voor bij mensen waarbij het inkomen veel verschilt. Iedereen is vrij om zelf afspraken te maken over de alimentatie in Haaksbergen. Het is aangeraden om de afspraken die u en uw partner maken vast te leggen in een echtscheidingsconvenant. Wanneer het mislukt om samen afspraken te maken dan zal de rechter de hoogte en duur van de partneralimentatie voor u vast stellen. Verder wordt zowel kinder- als partneralimentatie elk jaar geïndexeerd. Echter kunt u dit ook anders afspreken.