Scheiden in Haaksbergen

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Haaksbergen is de enige scheidingsmakelaar die alle facetten wat betreft een echtscheiding in huis heeft. Wij werken met een groot team aan specialisten die actief zijn binnen hun eigen discipline. Wij helpen u met alle mogelijk vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Haaksbergen zorgt niet alleen voor een verantwoorde echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Echtscheiding en uw onderneming

Een echtscheiding kan belangrijke gevolgen hebben voor het voortbestaan van uw bedrijf. Wanneer u in gemeenschap van goederen bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap heeft, wordt bij een echtscheiding uw bezittingen en vermogens evenredig verdeeld. Dit geldt ook voor uw bedrijf. U en uw partner kunnen van deze regeling van afwijken. De fiscalist of financieel adviseur van Scheiden in Haaksbergen kunnen u hier verder over informeren.

Valt mijn bedrijf onder het te verdelen bezit

Uw bedrijf wordt verdeeld als u een geregistreerd partnerschap heeft of als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen. In de volgende gevallen is de onderneming een privé vermogen:

  1. Samenwoners
  2. Getrouwd in gemeenschap van goederen
  3. geregistreerd partnerschap met voorwaarden

Het is van belang dat de partnerschap voorwaarden of huwelijkse voorwaarden goed worden gecontroleerd. Er zijn verschillende manieren en regelingen om het bedrijf te behouden en gewoon verder kunt gaan met uw onderneming net als voor de echtscheiding.

Kan ik verder met mijn bedrijf na de echtscheiding

Helaas kan een echtscheiding de voortgang van een bedrijf in de weg staan. Dit komt vaak voor bij stellen die getrouwd zijn in gemeenschap van goederen. Mocht één van u verder willen met het bedrijf en de ander niet, dan zal de één de ander uit moeten kopen. U kunt het uit te kopen bedrag echter ook verrekenen met een ander vermogen.

Pensioen

U heeft allebei recht op de helft van het opgebouwde pensioen tijdens de huwelijkse periode als u een onderneming heeft. Het pensioen hoeft echter niet gelijk aan de verzekeraar overgemaakt te worden.

Alimentatie

Wanneer u een eigen bedrijf heeft hangt de hoogte van de alimentatie af van de waarde van de betreffende onderneming. De waarde van het betreffende bedrijf moet vastgesteld worden door een professional. De fiscalist of financieel adviseur van Scheiden in Haaksbergen kan dit voor u doen.