Scheiden in Haaksbergen

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Haaksbergen is de enige scheidingsmakelaar die alle facetten wat betreft een echtscheiding in huis heeft. Wij werken met een groot team aan specialisten die actief zijn binnen hun eigen discipline. Wij helpen u met alle mogelijk vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Haaksbergen zorgt niet alleen voor een verantwoorde echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Huwelijk en samenwonen

In Nederland zijn er een aantal mogelijkheden van toepassing voor mensen die een relatie hebben. U kunt bijvoorbeeld getrouwd of samenwonend zijn. Volgens de wet zijn dit twee totaal verschillende situaties. Ook hangt bij een echtscheiding de verdeling van uw schulden en bezittingen af van de situatie waar u in zit. Hierdoor is het altijd verstandig contact op te nemen met Scheiden in Haaksbergen. Wij kunnen dan voor u bekijken hoe de verdeling er uit zal komen te zien wanneer u gaat scheiden. U hebt altijd de mogelijkheid om hier van af te wijken, mits u het eens wordt over de verdeling , alimentatie en het ouderschapsplan. De mediator van Scheiden in Haaksbergen kan u hier ook mee helpen.

Bij een geregistreerd partnerschap of huwelijk in gemeenschap van goederen regelt de wet automatisch dat alle bezittingen en schulden van u samen zijn. Dit is altijd behalve als u dit anders heeft afgesproken, zoals bijvoorbeeld bij huwelijkse voorwaarden met verrekenbeding.

Getrouwd in gemeenschap van goederen of geregistreerd partnerschap

Op het moment dat u getrouwd bent in gemeenschap van goederen of een geregistreerd partnerschap deelt u alle bezittingen en schulden. Dit houdt in dat als u besluit te scheiden alle bezittingen en schulden evenredig worden verdeeld. Natuurlijk kunt u hier van afwijken. Als u en uw partner andere afspraken maken over de verdeling gaat dit voor op de wet. Indien u niet tot een overeenkomst kunt komen wat betreft de verdeling, dan zal de rechter beslissen en krijgt u allebei de helft van de schulden en bezittingen.

Huwelijkse voorwaarde

Naast trouwen in gemeenschap van goederen is er in Nederland ook de mogelijkheid om te trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Het verschil met trouwen in gemeenschap van goederen is, dat u van tevoren vastlegt welke schulden en bezittingen van wie zijn. Terwijl u getrouwd bent zult u ook regelmatig bij de notaris alle schulden en bezittingen vast moeten laten leggen. Dit heet ook wel de verrekenbeding. Mocht u dit niet doen, dan bent u voor de wet getrouwd in gemeenschap van goederen.
Er zijn twee verrekening stelsels: de periodieke verrekenbeding en een finaal verrekenbeding. Met een periodieke verrekenbeding worden alle inkomsten op een gemeenschappelijke rekening gestort en elk jaar het saldo van die rekening verdeeld. Gebruik maken van een finale berekening en getrouwd zijn in gemeenschap van goederen. Echter kan er bij een finale berekening uitzonderingen worden gemaakt. Zo kunt u bijvoorbeeld het voor het huwelijk opgebouwde vermogen behouden. Mocht u zich niet aan de periodieke verrekenbeding hebben gehouden, dan kunt u nog steeds gebruik maken van de finaal verrekenbeding.

Samenwoners

Ook voor samenwoners zijn er in Nederland een aantal regels van toepassing. Niet alle samenwoners worden als fiscale partners beschouwd. Op het moment dat u als samenwoners wordt beschouwd kan dit gevolgen hebben voor de verdeling. Hieronder een aantal voorwaarden wanneer u door de wet wordt beoordeelt als samenwoners. Neem voor meer informatie contact op met Scheiden in Haaksbergen.

  • Jullie waren al in 2013 fiscale partners en jullie situatie is niet gewijzigd in 2014 of 2015.
  • Jullie zijn getrouwd en zijn in 2014 (of 2015) nog steeds gehuwd
  • Jullie hebben een notarieel samenlevingscontract en zijn op hetzelfde adres in het GBA ingeschreven.
  • Jullie wonen op hetzelfde adres en hebben gezamenlijk een kind of uw kind is ook door uw partner is erkend.
  • U hebt een samengesteld gezin.
  • Jullie wonen samen in een gezamenlijk koophuis als eigen woning.
  • Jullie wonen samen en zijn geregistreerd bij een pensioenfonds.
  • Jullie wonen op hetzelfde adres, u bent ouder dan 27 jaar en er is ook een minderjarig kind ingeschreven. Dat kan een kind zijn dat met een kind samen bij een ouder woont. Overigens biedt een zakelijke verhuur nog wel eens uitkomst om hier onderuit te komen.