Scheiden in Haaksbergen

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Haaksbergen is de enige scheidingsmakelaar die alle facetten wat betreft een echtscheiding in huis heeft. Wij werken met een groot team aan specialisten die actief zijn binnen hun eigen discipline. Wij helpen u met alle mogelijk vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Haaksbergen zorgt niet alleen voor een verantwoorde echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Scheiden en uw koopwoning

Koopwoning

Uw koopwoning is een belangrijk bezit, maar wat gebeurt met uw koopwoning tijdens en na een echtscheiding? De meeste getrouwde stellen zijn in gemeenschap van goederen getrouwd of wordt zodanig beoordeeld door de rechtbank. In dit geval is uw eigendom een gemeenschappelijk bezit (dus ook uw koopwoning). Dit betekent dat u allebei evenveel recht heeft om in het huis te blijven wonen. De vraag is natuurlijk of dit financieel haalbaar is. Er is ook een mogelijkheid om de koopwoning te verkopen of te verhuren. De financieel adviseur van Scheiden in Haaksbergen kan u hier over adviseren.

Overwaarde en restschuld

Bij de verkoop van een huis is er meestal overwaarde of een restschuld. Wanneer de hoogte van de koopsom lager is dan de hypotheekschuld is er sprake van een restschuld. Wanneer u na het aflossen van de hypotheek nog geld van de koopsom over heeft, noemen we dit bedrag een overwaarde. Voor meer informatie kunt u een afspraak maken met de financieel adviseur van Scheiden in Haaksbergen.

Huurwoning

Wanneer u een woning huurt bent u dan wel geen eigenaar, maar heeft u recht om in de woning te blijven wonen. Wanneer u allebei in het huurcontract vermeld staat, kan de verhuurder bepalen wie in het huis mag blijven wonen. Meestal zal de verhuurder geneigd zijn om voor de meest stabiele huurder te kiezen. U kunt met de verhuurder bespreken om hier van af te wijken, maar die mag dit weigeren.

Nieuwe woning

Wanneer u eenmaal gescheiden bent, heeft tenminste één van u een nieuwe woning nodig. Scheiden in Haaksbergen kan u hiermee van dienst zijn. Scheiden in Haaksbergen werkt samen met een team van verhuurbemiddelaars in Twente die voor iedereen een geschikte woning probeert te vinden. Wij kunnen u ook begeleiden bij het vinden van een nieuwe koopwoning. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van de vraag en aanbod in de woningmarkt.